Forrester Wave™: Low-Code Development Platforms, Q2 ’16

За традицією продовжуємо ділитися з нашими читачами порівняльними звітами аналітиків в частині програмних засобів для управління бізнес-процесами (системи класу BPMS).

Не так давно ми публікували витяги зі звіту аналітиків Forrester, де вони акцентували увагу на трьох важливих вимогах бізнесу до розробників BPM-платформ:

  • мінімальний обсяг програмування (low-code development).
  • обмеження і правила для здійснення розробки (guard rail sand governance)
  • простота управління даними при інтеграції різних інформаційних систем

Через кілька місяців аналітики Forrester опублікували свій традиційний звіт “The Forrester Wave™” для платформ з мінімальним обсягом програмування (The Forrester Wave ™: Low-Code Development Platforms, Q2 2016).
Прикметно, що до звіту потрапили багато вендорів, які позиціонують себе як розробники BPM-платформ. Таким чином, можна говорити про те, що потреба бізнесу в можливості швидкої зміни своїх бізнес-процесів за підтримки ІТ-технологій має підтримку з боку BPM-вендорів.

Нижче представлений підсумковий результат порівняння.

Подивившись на список з 14 вендорів, які потрапили в підсумковий шорт-лист, багато хто може з подивом запитати: «А де ж визнані авторитети в області BPM-рішень: IBM, Pegasystem, Oracle?». Відповідь проста: перелічених BPM-вендорів, на думку аналітиків Forrester, не можна віднести до категорії «платформи з мінімальним обсягом програмування». Враховуйте цю особливість при виборі рішення для побудови системи управління бізнес-процесами в своїй організації.